Site icon La Valira

Arkia deixa de volar d’Israel a Alguaire amb destí Andorra

La decisió de l’aerolínia israeliana Arkia de no volar aquesta temporada fins a l’aeroport de Lleida-Alguaire, per raons no meteorològiques, podria perllongar-se més enllà per motius ‘empresarials’ a causa de la seva escassa rendibilitat econòmica.

Segons ha pogut saber LA VALIRA, les constants jornades de boira i la impossibilitat d’executar els vols de forma segura i periòdica han fet que la línia es plantegi cessar indefinidament la seva activitat a Alguaire després de dos anys de la seva posada en marxa. La connexió entre Tel Aviv i Lleida movia passatgers entre els mesos de gener a març, i principalment es tractava d’un turisme d’esquí que, un cop arribat a Alguaire, es desplaçava fins al Pirineu lleidatà o a Andorra en autocar.

El primer avió d’Arkia de la temporada d’hivern va aterrar el 15 de gener del 2015 a Alguaire amb 89 passatgers israelians que van passar una setmana d’esquí i compres al Principat. Des d’aquell any la companyia programava una desena de vols amb aquest objectiu amb paquets tancats a través de l’agència de viatges israeliana Issta-Ski per uns 1.200 euros per persona amb tot inclòs (vols, trasllat amb autocar, hotel, forfets, equipament i mitja pensió).

L’anunci de deixar de programar vols des d’Israel  arriba coincidint amb un pèssim inici de campanya a l’aeroport lleidatà. I és que de les vuit rutes de l’operador turístic Neilson des d’Anglaterra que hi haurien d’haver aterrat entre aquesta setmana i la passada, no ho ha pogut fer cap. La culpa l’ha tingut la boira. El 21 de desembre, el majorista de viatges britànic ja va haver de desviar 4 vols a Reus. Aquest dimecres ha tornat a passar, amb 4 vols més amb esquiadors procedents de Manchester, Londres i East Midlands.

Pel que fa a la connexió regular que Air Nostrum ofereix durant tot l’any, amb dos viatges setmanals, entre Palma i Lleida-Alguaire, el vol de divendres 22 de desembre va ser derivat també a Reus, mentre que el de diumenge dia 24 ho era a l’aeroport de Barcelona-el Prat. L’any passat la temporada d’hivern va transportar més de 24.500 passatgers.

Exit mobile version