Site icon La Valira

Detenen un home a la Seu d’Urgell per facilitar la ‘okupació’ de pisos

Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres a la Seu d’Urgell (Lleida) un home s com a presumpte autor d’un delicte continuat de defraudació de fluid elèctric, danys, coaccions i un delicte contra la seguretat col·lectiva per obrir habitatges, facilitar la ‘ ocupació ‘i cobrar als okupes quotes llum i aigua.

El detingut, de 42 anys i veí de la Seu d’Urgell, manipulava la instal·lació elèctrica i posteriorment oferia fluid elèctric als okupes il·legals dels habitatges, a canvi d’una quota inicial d’uns 100 euros, més 20 euros al mes per mantenir la connexió, ha informat la policia catalana aquest dilluns en un comunicat.

Segons els Mossos, a finals de 2019 es va ocupar de manera il·legal una casa adossada al carrer Portal d’Andorra, al poc temps es van ocupar tres cases més del mateix carrer i uns dies més tard es van començar a ocupar els habitatges d’un bloc de pisos del carrer Joan Garriga i Massó.

L’arrestat es dedicava a obrir les portes d’aquests pisos i cases, canviar els panys i oferir els habitatges a persones perquè ocupessin a canvi de diners, assenyalen els Mossos.

Segons la policia catalana si els okupes es negaven a pagar la quota per la llum i l’aigua, l’home “els amenaçava dient-los que els deixaria sense electricitat o els desconnectava directament”.

Els investigadors van detectar que les consecutives manipulacions havien posat en greu perill la seguretat dels habitatges per possibles descàrregues elèctriques i electrocucions.

El detingut va quedar en llibertat, després de declarar a la comissaria de la Seu d’Urgell, a l’espera de ser citat per l’autoritat judicial que instrueix el cas.

Exit mobile version