Site icon La Valira

Desmantellada una banda de traficants d’armes establerta a Reus i Girona

Agents de la Guàrdia Civil han desarticulat una organització dedicada al tràfic d’armes i munició que tenia ramificacions a Reus i Girona. En el marc d’aquesta operació, denominada Sayal, 12 persones han estat detingudes i, fora de les ubicacions catalanes, s’han practicat 17 escorcolls també a les províncies de Madrid, Toledo, Sevilla, Navarra, Pontevedra, Lugo, Salamanca, Múrcia i Melilla.

Els agents han comissat 339 armes de foc -dels quals 176 són curtes, 75 són llargues i 17 són armes de guerra com fusells d’assalt-, 37.426 cartutxos de diversos calibres, 13,2 quilos de pólvora, granades de fusell i lacrimògenes, carregadors d’alta capacitat i silenciadors, entre altres materials, com 2,7 quilos de marihuana i figures de marfil.

Als detinguts, un dels quals es trobava a Reus, se’ls atribueix la presumpta comissió dels delictes de tràfic d’armes, dipòsit d’armes, dipòsit d’armes de guerra, dipòsit d’explosius, tinença d’armes prohibides, delicte contra la salut pública i contraban.

L’operació Sayal, iniciada l’octubre del 2021 arran de la detenció d’un traficant de munició a Madrid, ha permès localitzar diversos clients arreu d’Espanya i evitar, en dues fases desenvolupades el febrer i la setmana passada, que el material intervingut arribés al mercat negre.

Exit mobile version