La Valira

‘Desaparegut’ l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, tot i la greu crisi sanitària

Davant l’actual greu situació d’emergència sanitària per la pandèmia del coronavirus, l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega (JuntsxCat) fa cinc dies, presumptament, desaparegut i sense comunicar personalment davant l’opinió pública la feina que, en principi, l’ajuntament duu a terme per fer front a la crisi. Uns comunicats del consistori, a través de les xarxes socials, que no arriben a una part important de la població.

La fredor amb la qual Fàbrega està afrontant aquesta crisi a l’hora de comunicar en persona l’actual situació d’emergència sanitària, contrasta amb la transparència informativa que estan duent a terme la majoria de les principals autoritats públiques catalanes i espanyoles com ara, el govern central, la Generalitat i molts ajuntaments.

La darrera aparició pública del batlle va ser la del passat cap de setmana quan es va fotografiar al Festival del Joc del Pirineu a la sala Sant Domènec jugant amb altres regidors del seu equip de govern, integrat per postconvergents i republicans. Un esdeveniment que, tot i el risc del Covid-19, Fàbrega va decidir celebrar amb un espai tancat que va congregar més de 3.000 persones de totes les edats, segons les dades facilitades pel mateix alcalde.

Tot i la preocupació de gran part de la població, hi ha molts interrogants oberts entre la ciutadania a banda de saber si s’ajorna o suspèn la Volta Ciclista a Catalunya o quines competicions esportives se celebraran a porta tancada.

La primera autoritat pública de la Seu ha d’explicar a la ciutadania, sense fer alarmisme, si té previst adoptar algun tipus de mesures destinada, per exemple, a ajudar als pares que treballen i no saben on deixar als seus fills davant el tancament de les escoles o si té previst tractar amb el govern d’Andorra el problema que representa per als fronterers un hipotètic tancament de les fronteres no descartada públicament pel cap de Govern, Xavier Espot. 

Mentrestant Fàbrega recomana a través de les xarxes socials a la població l’adopció de mesures profilàctiques per lluitar contra la malaltia, que es poden trobar en qualsevol finestra informativa vinculada directament amb la salut pública. 

Exit mobile version