Una delegació del col·lectiu Stop Violències va participar aquest dilluns a la Comissió per a l’eliminació de la discriminació a les dones (Cedaw) a la seu de l’ONU a Ginebra on va denunciar, una vegada més, la vulneració dels drets humans vers les dones a Andorra amb la prohibició de l’avortament.

La presidenta de l’entitat feminista, Vanessa M. Cortés, va retreure als mandataris polítics que s’escudin amb les amenaces de l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, de renunciar com a copríncep si es legalitza la interrupció voluntària de l’embaràs.

També es va referir al servei de suport a les dones que volen interrompre l’embaràs a l’estranger que posarà en marxa pròximament l’executiu tripartit assenyalant que “la realitat és que ja avortem a fora però ho volem fer a casa”. Alhora, Cortés va mostrar el seu estupor davant les paraules de Xavier Espot que va anunciar la voluntat de parlar amb dones que volguessin avortar perquè oferissin els fills en adopció, un fet que va qualificar de “violència institucional”.