El canvi de parer expressat les darreres hores per la diputada de JxCat al Congrés Míriam Nogueras sobre el també diputat a la cambra baixa Gabriel Rufián, d’ERC, il·lustra l’estat de les desavinences entre membres de les dues formacions processistes principals.

N’és exponent també el tuit que ha provocat la reacció de la postconvergent, en el qual Rufián equipara actuacions dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, i a més assenyala el conseller d’Interior, Miquel Buch.

No hi ha res que diferenciï un mosso rebentant la porta d’una família per un desnonament a un Policia Nacional rebentant la porta d’un col·legi electoral per una urna. No hi ha pàtria que valgui si tracta així la seva gent. Buch hauria de donar explicacions en seu parlamentària ja”, ha piulat Rufián.

Nogueras ha escomès Rufián per la comparativa i ha defensat Buch, atribuint l’actuació dels Mossos als jutjats: “Comparar els Mossos amb l’atac de la Policia Nacional espanyola durant el referèndum no només és injust, sinó que fer-ho per pur càlcul electoral és immoral i miserable“.

La diputada de JxCat ha rematat el missatge amb una etiqueta que, aparentment, retreu a ERC el seu suport a la investidura fracassada de Pedro Sánchez, “#graciasporlosvotosacambiodenada“, a més de proclamar “visca Catalunya Lliure”, i d’indicar que “els Mossos actuen sota les ordres de jutges”. “El tuit denuncia la deslleialtat. Prou partidisme, prou. Ara més que mai hem de saber qui nassos és l’adversari”, ha afegit posteriorment en la línia expressada per Carles Puigdemont quan ha discrepat a distència d’Oriol Junqueras.

Com acostuma a fer amb missatges que es publiquen contra ell, el diputat d’ERC ha repiulat el tuit que Nogueras li ha dedicat. Es dóna la circumstància que Nogueras considerava Rufián el 2015, quan tots dos eren figures emergents en el marc del procés, “un tio admirable”, segons va dir l’aleshores candidata a diputada en una entrevista a Ràdio Televisió de Cardedeu.

D’altra banda, alguns usuaris a les xarxes han recordat a Rufián que el seu partit, juntament amb JxCat, ha impedit fa una setmana que el conseller Buch hagués de comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre les càrregues dels Mossos contra persones que s’havien concentrat al barri barceloní de Sants per evitar un desnonament.