El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha expressat en una entrevista concedida a Catalunya Ràdio que “calen nous lideratges” que “convisquin amb els existents”, i que “no es pot governar un país des de la presó o l’exili, o no només”, tot afegint que el sobiranisme necessita reorganitzar els seus espais.

Per al president d’Òmnium, empresonat preventivament des de fa més d’un any i ara en espera de ser traslladat a Madrid per ser jutjat, “ni les amenaces de repressió ni la presó poden ser límits a res, perquè quan el Jordi Sànchezi jo ja érem a la presó, van declarar la independència”.

A més, assegura que no renuncien a la consecució de la independència per la via unilateral: “No renunciarem a res, sempre que sigui pacífica i democràticament. El dret a la dissidència política és un dret fonamental a totes les democràcies del món. El rei i el president del govern espanyol estan disposats a respectar-ho?”.

D’altra banda, Cuixart ha dit que no es planteja pactar amb la Fiscalia: “Absolució o assumirem amb tota la dignitat la pena que ens caigui”.