Site icon La Valira

Cuixart defensa la taula de diàleg i aposta per “parlar amb el PSC”

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha defensat aquest dimarts la taula de diàleg entre la Generalitat i el Govern espanyol, i ha valorat positivament que s’hagi aconseguit “asseure l’Estat en una taula amb més o menys rigor”. En una entrevista a RAC1, ha comentat que “si hi ha una taula de negociació, anem-hi”, i ha apostat per “parlar amb el PSC”: “Hi ha grans consensos a preservar. Si això no ho entenem és que ens hem trastocat”, ha comentat, argumentant que governen en algunes de les ciutats més importants de Catalunya i que, per tant, sense oblidar la posició dels socialistes envers l’independentisme i el seu suport al 155, el partit “és part de la solució”.

Cuixart ha assegurat, en referència a la negociació amb l’Estat, que “les enquestes del CEO diuen que el 75% de la ciutadania d’aquest país diu que vol votar” i que, per tant, “si no parlem d’autodeterminació ni la taula serà útil, ni serem capaços de sortir-nos-en”. En aquest sentit, el president d’Òmnium ha emplaçat les formacions independentistes a plantejar “en ferm” una “gran proposta de país” i a deixar de “llençar-se pel cap” retrets i opinions sobre la taula de diàleg.

“Nosaltres ens encarregarem de pressionar els nostres representants polítics” ha avisat, i ha admès que li “sorprèn” que els partits siguin “incapaços” de posar en valor haver aconseguit el reconeixement del conflicte polític entre Catalunya i Espanya. D’altra banda, Cuixart ha considerat que “si no hagués estat per Europa i per la pressió de l’exili, ens haguessin caigut sentències de collons”.

“L’Estat espanyol vol dividir la societat”
Respecte a la xiulada que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va rebre al pregó de les festes del barri de Gràcia, el president d’Òmnium l’ha relacionat amb l’objectiu que, a parer seu, té l’Estat espanyol de dividir la societat catalana, i ha assenyalat que va tractar d’impedir-lo perquè el seu propòsit i el de l’entitat que presideix és treballar per la cohesió social.

“No era un interès de defensar l’Ada o deixar-la de defensar. Volia dir: Alerta, que allò que vol l’Estat espanyol és dividir la societat”, ha remarcat. Cuixart ha reivindicat que “no podem deixar-nos dividir” i ha assegurat que “qui vulgui dividir-nos en dues comunitats, no ens hi trobarà”.

Exit mobile version