Site icon La Valira

Creixen el nombre de casos actius per covid a la Seu i ja són cinc les aules confinades a La Salle

Tot i que els indicadors de contagi de la covid-19 al conjunt de l’Alt Pirineu i Aran s’estabilitzen, mantenint la tendència dels darrers dies, les dades epidemiològiques d’aquesta regió sanitària actualitzades aquest diumenge notifiquen un increment considerable dels casos actius a la Seu d’Urgell.

Així, ara per ara, es comptabilitzen 164 positius, dels quals deu romanen hospitalitzats. Hi ha gairebé 400 persones confinades o aïllades per contactes estrets o a l’espera dels resultats de les proves diagnòstiques.

A la capital de l’Alt Urgell hi ha una taxa de velocitat de transmissió (Rt) de 0,9 i un índex de rebrot de 611 punts. En el conjunt de la comarca aquests indicadors se situen en els 0,85 i 464 punts, respectivament.

Per altra banda, l’escola concertada de la Salle de la Seu ha incrementat de dos a cinc el nombre d’aules confinades per positius per covid-19 que afecta un centenar d’alumnes i docents, segons informa el departament d’Educació. El protocol ha obligat a dur a terme la prova PCR als contactes, als quals se’ls ha enviat a casa a l’espera dels resultats. Tots ells hauran d’evitar sortir al carrer i hauran de fer quarantena durant 10 dies tant si la prova és positiva com si no.

A més, hi ha dues aules més confinades, concretament una que implica 21 alumnes i professors de l’Institut La Valira i una altra de 19 persones de l’Institut Joan Brudieu.

Situació epidemiològica a la resta de l’Alt Pirineu i Aran

A la resta de comarques de la regió sanitària a l’Alt Pirineu i Aran, la situació no presenta grans novetats, tret d’una molt lleugera tendència a la baixa, lluny de la mitjana catalana que presenta una Rt de 0,77 i un rebrot de 313 punts.

Pel que fa a la Cerdanya, l’exponent de rebrot se situa en els 577 punts i la Rt en el 0,83. Aquests indicadors a Puigcerdà són de 874 punts i una taxa de velocitat de transmissió del virus que ara és de 0,96.

Al Pallars Jussà la Rt és de 2,69 i el rebrot de 710 punts; al Sobirà és de 0,93 i de 517 punts; a l’Alta Ribagorça de 0,8 i 445 punts i a l’Aran és de 0,94 amb un rebrot de 619 punts.

Exit mobile version