Site icon La Valira

El nombre de fronterers creix un 7,3% (1.622) compensant l’augment de l’atur a la Seu

El nombre de treballadors fronterers espanyols a Andorra ha crescut en el darrer any un 7,3%, el que representa el 50,9% del total de les autoritzacions en vigor. Les xifres representen que actualment es comptabilitzin un total de 1.622 permisos de treball fronterer en vigor. A la mateixa data, es registraven 214 autoritzacions de treball temporal per a empreses estrangeres en vigor. Els portuguesos registren un 23,2%.

L’increment dels assalariats al Principat, principalment residents a la Seu d’Urgell, permet compensar l’alt augment de l’atur a la Seu durant els darrers mesos.

Segons les dades de l’observatori de treball de la Generalitat, al setembre set persones més es van afegir a les llistes de desocupats de l’OTG de la capital alturgellenca, el que significa l’existència d’una taxa d’atur del 10,92%. Les xifres reflecteixen alhora el fracàs de les polítiques sobre ocupació dutes a terme en els últims anys per l’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell governants per postconvergents i republicans.

Altres permisos

Les autoritzacions d’immigració vigents a 30 de juny del 2019 eren 45.420, amb una variació anual positiva de +1,0%. Els permisos de residència i treball representen 35.360 de les autoritzacions en vigor, un 0,9% més respecte del mateix dia de l’any anterior. Per tipus d’autoritzacions, 8.136 persones tenien un permís de residència simple, un 1,1% més l’any anterior.

Exit mobile version