Site icon La Valira

Covid: L’Alt Urgell, l’Aran i la Cerdanya continuen amb un alt risc de contagi

El risc de contagi de la covid-19 continua disparat a la Cerdanya -la comarca de l’Alt Pirineu i Aran amb un índex més gran- que ja assoleix els 1.952,38 punts, segons el darrer balanç publicat aquest dilluns pel departament de Salut de la Generalitat. Mentrestant, la Val d’Aran té una proporció de 213,94 i l’Alt Urgell de 166,88 ( 253 a la Seu).

Les dades epidemiològiques apunten que, a hores d’ara, la Cerdanya registra 170 casos actius i una taxa de reproducció del virus a set dies que està en el 2,15 amb set ingressats en hospitals; a l’Aran hi ha 11 positius diagnosticats i dos hospitalitzats (Rho7 d’1,81) i l’Alt Urgell reporta 28 i una taxa de transmissió d’1,14.

Tot i l’alt risc de contagi, en el cas de la Seu d’Urgell, l’equip de govern municipal (JuntsxCat i ERC) va decidir mantenir la celebració aquest passat cap de setmana de l’Escanyabocs. Durant l’acte de lliurament de premis, tal com es pot observar a la fotografia adjunta, no es va respectar la distància social que reclamen les autoritats sanitàries i, fins i tot, algun dels presents no portava posada la mascareta. Sobta que el batlle Fàbrega, i metge de professió, juntament amb el vicealcalde Viaplana, ‘oblidin l’obligatorietat’ de la normativa vigent.

Pel que fa al Pallars Jussà hi ha actualment 11 casos actius i dos hospitalitzats; vuit al Pallars Sobirà i cinc a l’Alta Ribagorça amb una persona hospitalitzada.

Exit mobile version