Els conductors d’autobusos de la companyia Alsina Graells de tot Catalunya (Barcelona, Lleida, Vielha, Berga, Manresa i Solsona) han decidit fer vaga els pròxims dies 1, 2 i 3 d’agost, a fi de reivindicar els seus drets laborals.

“Durant nou anys hem estat lliurant de manera desinteressada una hora diària de la nostra feina a l’empresa sense rebre’n cap remuneració econòmica. Ara reclamem que se’ns aboni, en el futur aquesta hora, a la qual cosa l’empresa ens ho nega”, asseguren els treballadors, que asseguren que se’ls hi nega “l’aplicació de la sentència 532/2018 del Tribunal Suprem, per la qual s’ha d’abonar el concepte de “bossa de vacances” d’acord amb l’esmentada sentència.

“Tot això suposa la pèrdua d’un bon percentatge d’allò que ens correspon i va en detriment del nostre poder adquisitiu i vulnera els nostres drets laborals”, apunten.

La convocatòria de vaga té per objectiu que l’empresa deixi sense efectes les mesures de modificació substancial de les condicions de treball i inaplicació de conveni col·lectiu comunicades durant el mes de juny de 2019 i que es comencin a fer gestions per a resoldre les diferències i que s’obri un procés de reunions.

Els serveis mínims per aquestes dates encara no s’han dictaminat.