Site icon La Valira

Continuen investigats Batalla, Fierro i Mireia Font per presumptes delictes de frau de diners públics

L’exalcalde de la Seu, Albert Batalla, l’exregidor d’Urbanisme i Hisenda, Jesús Fierro, l’exgerent del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Sara Camp i l’actual primera tinent d’alcalde i regidora de Desenvolupament local, Ocupació i Transparència, Mireia Font, continuen com a investigats en la causa oberta vinculada als presumptes delictes de prevaricació, malversació contra l’administració pública, frau contractual, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris. Unes actuacions que duu a terme el jutjat d’instrucció número 2 de la Seu d’Urgell.

Per tant, la causa general segueix oberta tot i que va quedar arxivada una peça separada de la mateixa relacionada amb presumptes irregularitats en matèria urbanística que s’haurien comès a la zona de la Baixada del Molí de la Seu, segons han explicat a LA VALIRA fonts judicials.

Val recordar que tots quatre investigats, de l’òrbita de JuntsxCat, ho són arran d’una querella presentada per la fiscalia, després de rebre una denúncia i per la qual va investigar el cas durant sis mesos. El mateix dia de la presentació de la demanda, el 28 de març del 2019, es va sol·licitar i acordar l’entrada i el registre a l’Ajuntament de la Seu i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

En aquest procés obert s’investiguen entre altres suposades adjudicacions irregulars, la d’una planta de tractaments de lixiviats (residus) ubicada al dipòsit controlat de residus municipals, a la partida de Benavarre, dins del terme municipal de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell). Entre les societats també investigades estan el Consorci públic Alt Urgell Gestió del Medi Ambient (AUGEMA) i la Societat Privada Municipal, Habitatge i Urbanisme La Seu S.L.U (HIULS).

(Seguirà ampliació)

Exit mobile version