Site icon La Valira

Compromís denuncia “la desidia i mala gestió” de l’ajuntament de la Seu, amb noves okupacions de pisos

Durant els darrers dies, s’han detectat més ocupacions a un nou edifici que es troba al cèntric carrer Sant Joan Baptista de la Salle, davant de l’escola que porta el mateix nom de la Seu d’Urgell. De moment, s’han ocupat 4 pisos.

Aquest fet està generant, segons un comunicat fet públic per Compromís per la Seu, por i un gran neguit als veïns que resideixen al mateix bloc, així com als veïns i veïnes i comerços situats al voltant d’aquest edifici. També, assenyalen, pot generar ‘un efecte crida’ que faci ocupar els altres habitatges que actualment estan buits.

Davant d’aquests fets, la plataforma socialista exigeix a l’equip de govern de Junts i ERC, encapçalat per Fàbrega i Viaplana, que exerceixin el lideratge i que no es quedin amb els braços plegats rentant-se les mans”.

Compromís creu necessari que s’hi actuï de manera urgent amb un seguit d’accions com posar en marxa la policia municipal, demanar col·laboració als Mossos d’Esquadra i veïnat i comerços de la zona, identificar als ocukes o parlar amb la propietat.

Aquestes situacions d’ocupació il·legal i generalitzada d’habitatges generen “problemes veïnals i degraden la imatge de la nostra ciutat”. El principal grup de l’oposició posa com a exemple el que ha succeït al bloc d’habitatges situat a la plaça Europa “on s’han generat diversos problemes de convivència i on recentment s’han instal·lat grups electrògens als balcons, amb la molèstia que això genera 24 h al dia”.

Compromís torna a denunciar que aquests fets són la conseqüència “dels darrers deu anys de desídia i mala gestió de Convergència, amb la col·laboració d’ERC, on no es va construir ni un sòl pis per a lloguer social o assequible i una manca de projecte de ciutat per a la Seu”.

Exit mobile version