Site icon La Valira

Comencen els test ràpids als geriàtrics del Pallars Jussà i la Val d’ Aran

El departament de Salut ha començat aquest dilluns a realitzar testos ràpids de covid-19 a les residències geriàtriques de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran. Es disposa de 7.000 testos serològics que realitzaran professionals de l’atenció primària.

5.600 d’aquests tests es distribueixen a la RS de Lleida i els 1.400 restants, a Pirineu i Aran. En concret, les proves s’han iniciat a quatre centres on s’havien registrat casos positius, a Àger, La Fuliola, La Pobla de Segur i Vielha.  Les proves es realitzaran progressivament a la resta de centres que hagin registrat algun cas positiu de coronavirus.

Els tests s’han començat a utilitzar els tests, principalment, en usuaris i treballadors que no hagin donat positiu prèviament en un test PCR. Els negatius requeriran d’un confirmació per PCR.

Els testos ràpids serològics es basen en la resposta immunològica del pacient i donen resultats en 20 minuts. Ara bé, a diferència dels PCR, només tenen fiabilitat en estadis més avançats de la malaltia, si bé permeten saber qui l’ha passat  i qui no. Les proves PCR tarden més, entre 4 i 6 hores, però són força més fiables.

Exit mobile version