El Jutjat Penal número 2 de Tarragona acull des d’aquest dijous el primer judici sobre els afers de presumpta corrupció a Torredembarra. Es tracta de la derivada sobre l’adjudicació suposadament irregular de barets de platja a Gerard Montserrat, exlíder local de Convergència. Els encausats són l’exalcalde de la localitat Daniel Masagué, l’exregidor de Platges Pere Font i Gerard Montserrat, que declaren aquest divendres.

Masagué afronta una possible condemna de 3 anys de presó i 19 d’inhabilitació en aquest judici corresponent a la quarta peça quarta separada sobre els afers de presumpta corrupció de Torredembarra, origen de les investigacions del cas del 3% sobre el finançament irregular de Convergència.

La vista oral s’ha iniciat cinc anys després que la Guàrdia Civil entrés l’Ajuntament de Torredembarra i escorcollés el despatx que aleshores ocupava Masagué. La Fiscalia acusa el regidor Font d’adjudicar arbitràriament els contractes d’arrendament i subministrament dels barets dels anys 2012 i 2013 a Montserrat després que desistissin tres empreses convidades però sense solvència tècnica, relacionades amb el mateix Montserrat.

Segons publica el Diari de Tarragona, el secretari municipal, Rafael Orihuel, ha assegurat en la primera sessió del judici que Font mantenia una relació d'”obediència total” a l’alcalde Masagué, el qual manté que el seu equip de govern va actuar legalment i que pateix una persecució, però la Fiscalia li atribueix la comissió d’un delicte continuat de prevaricació i demana per a ell 3 anys de presó i 19 anys d’inhabilitació. Font, acusat del mateix delicte continuat, afronta 2 anys de presó i 18 d’inhabilitació; i Montserrat, també 2 anys de presó com a presumpte cooperador necessari, a més d’una possible inhabilitació de 18 anys per a càrrec públic i de 5 anys per rebre subvencions o ajudes públiques.

La macrocausa sobre la corrupció a Torredembarra té l’origen en la denúncia de Montse Gassull, difunta regidora d’ERC que va deixar el seu partit retraient a la cúpula una manca de suport a la seva denúncia. L’Ajuntament de Torredembarra, ara governat per ERC, exerceix l’acusació particular.