El president de la Generalitat, Quim Torra, ha respost a Twitter la piulada amb què l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha considerat “un error històric” que l’independentisme” no hagi donat suport a l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat.

Colau havia criticat que “bloquejar uns pressupostos socials és un error històric”, ja que, segons ella, “perjudica la població, tant a Catalunya com a Espanya, i obre la porta a eleccions que pot guanyar la dreta i l’extrema dreta”. “Per interessos partidistes es perjudica a la gent, especialment als més vulnerables. Una irresponsabilitat”, havia assenyalat.

Torra ha reaccionat al retret piulant: “Interessos partidistes, alcaldessa? Els nostres únics interessos són la defensa del benestar i el progrés dels catalans i del seu dret a l’autodeterminació”.

En la seva rèplica, l’alcaldessa de Barcelona s’ha reafirmat i ha afegit un retret als darrers governs de la Generalitat: “Interessos partidistes, senyor Torra. El progrés dels catalans també és arribar a final de mes, tenir una sanitat i educació públiques de qualitat, i un Govern de la Generalitat que governi i exerceixi les competències que té, cosa que no fan des de fa anys”.

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, per la seva part, ha assegurat, per defensar la negativa a aprovar els pressupostos generals de l’Estat, que no hi ha “res més conservador que avantposar els diners als drets”. “Hi ha coses molt més importants que el peix al cove”, troba Artadi. “Quants diners (sempre promeses, mai realitat) val tolerar la repressió? I ofegar la democràcia? I vulnerar els nostres drets i llibertats?”, ha plantejat en un tuit que també ha difós el president Torra.