Site icon La Valira

Ciutadans presentarà candidatures a les alcaldies de la Seu i la resta del Pirineu

Ciutadans (C’s)  presentarà candidatures a les pròximes eleccions municipals del maig de l’any vinent a la Seu d’Urgell i altres localitats de l’Alt Pirineu i Aran. Així i tot, els candidats no es coneixeran fins que no es constitueixen formalment les diferents agrupacions municipals que, a hores d’ara, es troben immerses en aquest procés.

El tret de sortida, per la cursa electoral del maig del 2019, ha tingut lloc aquest dissabte a la capital de l’Alt Urgell on la formació taronja hi ha instal·lat, per primer cop, una carpa informativa a la plaça dels Oms, davant l’edifici consistorial. Durant tota la jornada matinal han estat moltes les persones que s’han interessat pel projecte de C’s i més d’una vintena s’han donat d’alta com afiliats i altres tantes han signat com a simpatitzants.

El diputat lleidatà que representa aquest territori al Parlament de Catalunya, Xavier Rivas ( a l’esquerra de la foto que encapçala la notícia) ha volgut estar present per donar suport al naixement de l’estructura del partit a la Seu d’Urgell, dins l’estratègia de la direcció per estendre’s en aquelles zones on fins ara amb prou feines té implantació, però ja sí votants: sobretot, zones rurals, lluny de les grans ciutats.

A les eleccions del 21-D, C’s va esdevenir la tercera força política a la capital de l’Alt Urgell amb 1.315 vots, 500 menys que el PDEcat. A Puigcerdà, el partit taronja va tenir el suport del 27% dels sufragis, sent la segona formació amb més suport electoral, només superada per l’antiga Convergència per dos punts (29%). A Aran van guanyar els comicis amb un 33% dels vots, sense que els seus candidats per la demarcació lleidatana fessin campanya en aquests territoris.

Exit mobile version