Una multitudinària i històrica manifestació ha recorregut aquest divendres els principals carrers de la Seu amb motiu de la vaga feminista convocada per diferents entitats i col·lectius de l’Alt Urgell coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. D’aquesta manera la capital alturgellenca s’ha sumat a la jornada reivindicativa per protestar per les diferències que encara persisteixen entre homes i dones i els reptes en l’àmbit laboral, de la conciliació, la bretxa salarial i contra la violència de gènere.

La marxa que ha sortit de la plaça de Catalunya anava encapçalada per una pancarta sota el lema ‘Ens aturem per canviar-ho tot’ i ha transcorregut de manera festiva i reivindicativa. Prèviament s’ha realitzat un taller per confeccionar les diferents pancartes que s’han exhibit durant la protesta.

La jornada s’ha iniciat amb un esmorzar i posterior manifestació d’estudiants, que ha aplegat més d’un centenar de joves sota el lema “Davant l’escola patriarcal, aules feministes”. Tot seguit, s’han fet dos tallers de sòl pelvià i serigrafia a la plaça de les Monges, lloc on a les dues del migdia s’ha dut a terme un dinar popular.

Al vespre s’ha fet un sopar de pinxos a l’Ateneu Alt Urgell i s’ha projectat la pel·lícula “Ouaga Girls”, a Cinemes Guiu. Paral·lelament, a les 11 de la nit, a l’Ateneu Alt Urgell es farà un concert per a l’autogestió amb el grup Maripakis.