El Sector de Mossos d’Esquadra de CCOO de Catalunya assegura que “no s’han pogut garantir els serveis mínims del torn de nit” de Trànsit a la Regió Policial del Pirineu Occidental, entre els dies 22 de desembre del 2020 i el 8 de gener del 2021 a Vielha, Tremp i la Seu d’Urgell”, i ho atribueix a la manca d’efectius en aquest servei.

“Si s’hagués produït algun accident greu, s’hauria d’haver gestionat amb dotacions de Manresa o altres destinacions, amb el risc que això suposa”, adverteixen des del sindicat.

A la vegada, CCOO vol denunciar públicament “la manca de roba d’abric dels pocs efectius que queden”, els quals “continuen comprant la roba tèrmica pel seu compte”, segons assenyalen des del sindicat.

Des de CCOO, expliquen que hi ha un grup de mossos que està finalitzant el curs de Trànsit, però consideren que “la seva incorporació no serà suficient per cobrir la manca de personal que hi ha a l’especialitat”. Durant el confinament de la Cerdanya i el Ripollès s’ha disposat dels agents en pràctiques, però, tot i així, no s’han pogut cobrir els serveis mínims, segons el sindicat.

A més, aquesta manca s’ha vist agreujada com a conseqüència d’alguns contagis per la covid-19, segons CCOO. El sindicat assegura que, des que Catalunya va assumir les competències de Trànsit, el nombre d’efectius no ha fet més que disminuir.