El sistema informàtic de recepta electrònica s’ha col·lapsat i això està impossibilitant que les farmàcies continuïn aquest dilluns amb l’entrega de mascaretes adquirides pel Govern de la Generalitat per facilitar la protecció enfront del coronavirus.

Els farmacèutics han lamentat que amb el sistema caigut no només no poden entregar mascaretes, sinó que tampoc poden entregar material sanitari ni medicaments als clients, davant la manca de previsió del departament de Salut.

Aquest dilluns, les 3.227 farmàcies catalanes han començat a distribuir a primera hora del matí una primera remesa d’1,5 milions de mascaretes a la població, una per cada targeta sanitària i, en funció de la disponibilitat futura de les existències, se’n podrà ampliar el nombre màxim.

Una vegada dispensada la primera mascareta gratuïta, els usuaris podran accedir a successives dispensacions de mascaretes abonant 0,76 euros per mascareta, preu fixat per a la campanya per la conselleria de Salut, sense que la distribució ni les oficines de farmàcia tinguin cap marge de benefici.