El govern de la Generalitat ha anunciat que no es passarà al segon tram el pròxim dilluns. A la reunió d’aquest dijous del comitè tècnic del Pla d’Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) s’ha arribat a la conclusió que, amb les dades a la mà, no hi ha condicions per passar al segon tram de la desescalada.

Tanmateix això implica que Andorra no s’integrarà temporalment a l’Alt Urgell per esquivar el confinament i sortir de l’aïllament, que no permet la normal mobilitat entre tots dos territoris. En aquesta decisió tampoc ha ajudat les dades epidemiològiques a Andorra que, igual que a Catalunya, també continua a prop de l’1.

Les dades publicades avui a Catalunya indiquen que la velocitat de contagi es troba per sobre dels 0,9 (0,92), per sobre del llindar establert com a condició per passar al segon tram. En aquesta segona fase s’haurien permès desplaçaments dins de la comarca i s’hauria ampliat els aforaments dels bars, restaurants fins a un 50% i dels centres culturals fins a un 70%. Per tant, continuaran els confinaments perimetrals als municipis els caps de setmana, entre divendres i diumenge.

Aquesta decisió implica que hauran de passar 15 dies més fins que es torni a revisar si hi ha condicions per relaxar les restriccions sanitàries segons el pla establert.