Site icon La Valira

Catalunya activa l’alerta per forts onatges i ratxes de vent

Temporal a l'Escala (Lluís Roura, CCMA)

Temporal a l'Escala (Lluís Roura, CCMA).

Les temperatures baixaran dràsticament i hi haurà gelades, neu i vents forts. Protecció Civil de la Generalitat activarà demà, dilluns 16 de gener, la fase d’alerta del pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya Ventcat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes en bona part del territori català.

El Meteocat preveu que fins a la 1:00 del dimecres 18 de gener, durant les primeres 48 hores de l’inici de la setmana vinent, el vent pot bufar amb ratxes de més de 70 km/h, sobretot al litoral i prelitoral català i la província de Tarragona el dilluns, i en el litoral central, Catalunya Central i comarques de Ponent el dimarts.

37 de les 48 comarques de Catalunya estaran baix avís de fortes ratxes de vent entre el dilluns i el dimarts. Estaran lliure de risc el Pirineu i les comarques del sector nord-est de la província de Girona.

En la costa avui, diumenge 15 de gener, el Meteocat ha activat avisos per fort onatge a l’Empordà. El dilluns s’estendrà a tot el litoral.

Exit mobile version