Site icon La Valira

Caos i incomunicació per carretera amb França i Andorra

Concentrats a l'N-145 a l'altura d'Anserall.

Unes 700 persones es concentren a hores d’ara a l’N-145, a l’altura d’Anserall (Alt Urgell), per exigir ‘la llibertat dels presos polítics’. Els manifestants han decidit mantenir la protesta de manera indefinida i practicar maneres d’actuar per, si en algun moment, la policia els desallotja. Els concentrats porten roba d’hivern, mantes i aliments amb la intenció de fer nit a peu de carretera. No es deixa passar els camions de mercaderies, però sí que es facilita el pas en tot moment, i sense interrupcions, dels desplaçaments per casos d’urgència o malaltia.

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) s’han fixat com a objectiu el bloqueig de les fronteres amb França i Andorra. En el cas de la carretera que va cap al Principat, els concentrats, a banda de l’Alt Urgell, provenen del Bages, el Berguedà, el Solsonès i l’Anoia.

Pel que fa a l’N-260 a l’altura de la vila de Puigcerdà, els manifestants són de la Cerdanya i de les comarques del Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Baix Llobregat.

El tall de la carretera que uneix la Seu amb Andorra ha obligat els cotxes a entrar a comptagotes al país dels Pirineus a través del camí d’Anserall, que és una via alternativa a la carretera nacional per accedir al Principat.

Pel que fa al transport públic, no circula cap autobús de la línia d’Escaldes-la Seu i des d’Andorra s’hi han anul·lat tots els viatges a Barcelona, l’aeroport del Prat i Lleida des de primera hora d’aquest dimecres i sense poder garantir, en les pròximes hores, les sortides a les diferents destinacions davant l’actual situació de caos.

Exit mobile version