Un grup de ciutadans del nucli històric d’Engordany ha endegat una campanya de recollida de signatures, a través de la plataforma change.org,  en favor de la protecció de les cases pairals d’Andorra. Els seus impulsors argumenten que cada vegada queden edificis d’aquestes característiques menys ben conservats i insten a “preservar l’essència tan característica i especial d’Andorra i els seus orígens”.

Els promotors de la iniciativa posen com a exemple el cas de Casa Trenella, situada a la parròquia d’Escaldes-Engordany. Aquesta casa pairal, data del 1874 i consta dins del catàleg comunal amb el codi EDI-19.

Destaca d’aquest immoble la seva façana, espais o elements d’interès històric, monumental, cultural o ambiental de la parròquia i que, ara, veurà com tot just un metre al seu davant s’hi construirà un bloc de quatre pisos que la taparà totalment després que ho hagi aprovat la majoria comunal liderada per Demòcrates per Andorra (DA).

Per tot plegat, es critica “la poca sensibilitat” de l’actual corporació “envers les cases pairals de la parròquia. El patrimoni cultural del nostre país necessita l’ajuda de tothom.

Això no es pot permetre, protegim junts el nostre patrimoni”, en un presumpte nou cas d’especulació immobiliària.