Site icon La Valira

Calvo parla de sancions a Open Arms i recorda que no tenen permisos

La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, ha recordat aquest dimecres que el vaixell de l’organització Proactiva Open Arms no té llicència per a realitzar rescats a la Mediterrània i ha apel·lat al compliment de la llei després de ser preguntada sobre possibles sancions a l’ONG.

“El nostre país és un estat de dret i les institucions, poders públics i ciutadans estem sotmesos tots a les lleis, ningú està fora de perill d’això, inclòs un vaixell”, ha explicat Calvo en una entrevista a la Cadena Ser.

Així mateix, ha recordat que el mateix fundador de l’ONG, Òscar Camps, ha reconegut “quines són les condicions del vaixell” i quina activitat pot realitzar. “Té una autorització per a ajuda humanitària i aquestes són les condicions en què pot sortir i pot operar”, diu.

El Govern va advertir a principis de juliol l’Open Arms que si reprenia els rescats de migrants que estan a la deriva en el mar Mediterrani podria ser sancionat amb multes de fins a 901.000 euros. Així mateix, el va avisar que podria ordenar el seu retorn a port espanyol “per fer efectiva” la seva paralització en el cas que escometés operacions de recerca i salvament sense tenir autorització.

D’altra banda, la formació d’ultradreta VOX ha anunciat que denunciarà l’Open Arms davant la fiscalia per considerar que “afavoreix la immigració il·legal” i per “ús fraudulent de les lleis del mar”.

La polèmica ve a tomb de l’odissea que ha patit Open Arms i va cloure ahir a la nit quan van desembarcar tots els migrants que havia rescat fa 20 dies. La Fiscalia d’Agrigent, a Sicília, havia ordenat abans el bloqueig provisional de l’Open Arms i el desembarcament immediat a Lampedusa dels 83 migrants que hi quedaven a bord.

Exit mobile version