CaixaBank presenta avui a València uns resultats rècord: uns guanys enguany, fins al setembre, de 1.488 milions d’euros, un 53,4% més que durant el mateix període del 2016. Assenyala que la integració de l’entitat portuguesa BPI, efectuada el passat mes de febrer, ha estat clau en aquest creixement, que ha superat les expectatives dels analistes. BPI, en concret, ha aportat 180 milions als resultats del negoci des de la seva integració, 103 milions dels quals durant el tercer trimestre.

El grup bancari ha celebrat aquest dilluns la seva primera junta d’accionistes a València, on ha decidit traslladar aquest mes la seva seu social des de Barcelona davant la perspectiva d’una eventual declaració d’independència de Catalunya. Els motius esgrimits per adoptar aquesta mesura, que no afecta la seva operativa ni la seva plantilla, són seguir sota l’empara del Banc Central Europeu (BCE) i mantenir obertes les seves línies de liquiditat. El trasllat és definitiu, segons ha comunicat el conseller delegat Gonzalo Cortázar, el qual ha manifestat que en cas d’haver estat temporal, ho haguessin dit.

CaixaBank, a més, ha informat del benefici trimestral més gran de la seva història, 649 milions entre el juny i el setembre, un 48,7% superior al que el trimestre anterior.