Site icon La Valira

Circulació molt complicada a Andorra i Alt Pirineu i Aran

Un arbre ha caigut a la carretera C-13 a Cellers i ha tallat la via . Foto: Pallars Digital (cedida)

La situació per circular per diferents punts de les carreteres d’Aran i Alt Pirineu és força complicada per la intensa nevada que afecta des d’aquesta matinada a bona part del territori.

A la Vall d’Aran, calen cadenes a l’N-230 en un tram de 34 quilòmetres a Vielha i a la C-28 al port de la Bonaigua, mentre que als Pallars també la situació és força difícil. Així les cadenes són necessàries per circular per  l’N-260 a Sort (Pallars Sobirà) a totes dues direccions i en trams de 42 quilòmetres.

També es necessiten cadenes a l’N-260 al Pont de Suert (Alta Ribagorça) en trams de 20 quilòmetres i a la C-14 a Ponts i entre Adrall i Bassella.

A l’Alt Urgell roman tallada per la neu la C-462 a l’altura de la Seu.

Altres punts afectats són la C-13 entre Sort i Esterri d’Àneu, la C-147 entre Esterri d’Àneu i Alós d’Isil, la L-504 de Llavorsí a Tavascan, la L-510 a Àreu, la L-511 a Abella de la Conca o la C-1311 de Pont de Montanyana a Tremp..

A hores d’ara, la nevada no provoca afectacions importants a les carreteres de la Cerdanya ni tampoc al Túnel del Cadí.

Cal recordar que, amb caràcter preventiu, s’han suspès totes les rutes de transport escolar a Catalunya i que s’ha prohibit la circulació de tots els camions a partir de set tones i mig.

A Andorra, calen equipaments especials per circular a totes les carreteres del país, i també a l’RN22 per accedir a França. A primera hora del matí l’afectació viària era a partir d’Escaldes, però a les vuit del matí ja s’ha decidit fer-ho extès a tot el Principat.

 

Exit mobile version