Els canvis en el govern de la Generalitat no es limiten als relleus dels consellers d’Interior, Cultura i Empresa, decidits pel president Quim Torra i coneguts la setmana passada, sinó que inclouen també la destitució de Brauli Duart, un veterà alt càrrec durant els mandats de Jordi Pujol, Artur Mas i Carles Puigdemont.

Miquel Sàmper, el nou conseller d’Interior, ha situat Elisabeth Abad, fins ara directora de l’Agència Catalana de Consum (ACC) i abans subdirectora de l’Escola de Policia de Catalunya, al capdavant de la secretaria general d’Interior, una responsabilitat que havia exercit Duart durant l’etapa de Miquel Buch com a conseller i de Torra com a president. També ha estat destituïda Sílvia Quesada, directora de serveis de la conselleria i mà dreta de Duart, informa La VanguardiaPere Ferrer, en canvi, es mantindrà com a director general dels Mossos d’Esquadra, segons fonts d’Interior citades per Europa Press.

Duart va ser president del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) des del 2012 fins al 2018, per bé que els dos darrers anys va deixar aquesta responsabilitat en mans de la vicepresidenta, Núria Llorach, per motius de salut. Duart ja havia sigut secretari general d’Interior durant el darrer mandat de Jordi Pujol, quan la consellera d’Interior i Justícia era Núria de Gispert, i havia execit altres responsabilitats a Interior. Es va incorporar a la Generalitat per primer cop el 1985, a Ensenyament.

Abad, que era directora de Consum sota l’autoritat de l’ara destituïda consellera Àngels Chacón, va ser diputada de CiU al Parlament de Catalunya i senadora del PDECat.