En el Portal de la Transparència de la Generalitat es pot llegir que la consellera de Cultura, Laura Borràs, va adjudicar tres contractes per un valor total de 45.550 euros sense concurs públic a Isaías Herrero Florensa, entre el 2013 i el 2018, etapa en la qual ella era la responsable de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Herrero, programador informàtic i autor literari, va ser col·laborador de Borràs en el Màster en Literatura en l’Era Digital que va dirigir la consellera a la Universitat de Barcelona i va formar part del grup Hermeneia d’investigació internacional que va capitanejar Borràs.

El cas està ara en mans de l’àrea de delictes econòmics dels Mossos d’Esquadra en una causa instruïda pel jutjat número 9 de Barcelona. S’està investigant si Borràs va contractar a dit Herrero dividint l’import del cost real de la contractació en imports inferiors als 18.000 euros que era la quantitat màxima per la qual no calia fer un concurs públic per optar a treballar per a l’administració. Avui l’import màxim és de 15.000 euros.

El primer contracte adjudicat a Herrero es va fer el juny del 2015 per un import de 17.650 euros per un treball per a la ILC sobre ‘Migració dels continguts de l’antic portal “Què llegeixes”‘. El segon contracte correspon l’octubre del 2016 per un import d’11.850 euros per un treball sobre el ‘Desenvolupament àrees Festival Nacional de Poesia al portal de la ILC’. Finalment, el darrer contracte a Herrero correspon al febrer del 2017 per un import de 16.050 euros per un treball sobre ‘Creació i Manteniment web Any Bertrana’.