Site icon La Valira

Batalla, Fierro i Font continuen investigats per presumptes delictes de frau de diners públics

L’exalcalde de la Seu, Albert Batalla, l’exregidor d’Urbanisme i Hisenda, Jesús Fierro, l’exgerent del  Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Sara Camp i l’actual primera tinent d’alcalde i regidora de Desenvolupament local, Ocupació i Transparència, Mireia Font, continuen com a investigats en la causa oberta vinculada als presumptes delictes de prevaricació, malversació contra l’administració pública, frau contractual, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris.

Segons han explicat a LA VALIRA fonts judicials, “la magnitud de la investigació” no ha permès a hores d’ara aixecar el secret de les actuacions que duu a terme el jutjat d’instrucció número 2 de la Seu d’Urgell.

Val recordar que tots quatre investigats, de l’òrbita de JuntsxCat, ho són arran d’una querella presentada per la fiscalia, després de rebre una denúncia i per la qual va investigar el cas durant sis mesos. El mateix dia de la presentació de la demanda, el 28 de març del 2019, es va sol·licitar i acordar l’entrada i el registre a l’Ajuntament de la Seu i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

El secret de la causa s’ha anat renovant mensualment d’acord amb l’article 302 de la Llei d’Enjudiciament Criminal que contempla aquesta situació en dos supòsits:

-Evitar un risc greu per a la vida, llibertat o integritat física d’una altra persona o,

-prevenir una situació que pugui comprometre de manera greu el resultat de la recerca o del procés.

El secret del sumari haurà d’aixecar-se necessàriament amb almenys deu dies d’antelació a la conclusió de les actuacions.

Exit mobile version