Site icon La Valira

Batalla acusa Madrid d’intentar polititzar l’aeroport de la Seu

L’alcalde de la Seu d’Urgell i diputat per la circumscripció de Lleida per Convergència ha afirmat que la Generalitat ja ha rebut aquesta setmana els darrers informes tècnics favorables a dotar l’aeroport de Montferrer d’un aparell GPS i poder així acollir vols comercials. Albert Batalla ha afirmat, en declaracions aquest dimarts a RNA, que ara només falta l’autorització de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), que depèn del govern espanyol per fer-ho possible.

Tot i que ha mostrat un cert optimisme davant que es pugui escurçar el termini perquè arribi el vistiplau del govern central -fixat en un any per part del ministre andorrà d’Ordenament Territorial, Jordi Torres-, també ha expressat els dubtes davant la possibilitat que l’estat endarrereixi aquest procés per intentar instrumentalitzar-lo “políticament”, davant el desafiament dels independentistes que han anunciat un referèndum pel pròxim 1 d’octubre. Per Batalla això “seria absurd i un error convertir una homologació tècnica en un debat polític”.

Per l’alcalde alturgellenc l’aeroport gaudeix de bona salut, ja que ha crescut enguany un 19% la seva activitat privada respecte al 2016, confirmant que continua sent una infraestructura que sufraguen, en gran part els contribuents catalans i en un menor percentatge els andorrans, per tal que en puguin gaudir empresaris i particulars d’elevat poder adquisitiu.

Per altra banda, ha demanat a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau “coherència” en relació a la posició dels comuns sobre el referèndum, fent un exercici de victimisme en indicar que, fins ara, “les úniques persones condemnades durant tot el procés han estat membres de Convergència i Unió”. També ha acusat al govern espanyol “d’intentar fer por” per evitar que la ciutadania pugui participar a l’1 d’octubre. En aquest sentit, ha posat l’ajuntament de la Seu a “disposició del govern de la Generalitat i del Parlament” per poder-hi col·laborar.

Finalment s’ha referit al ‘manual de bones pràctiques polítiques’, assenyalant que s’ha de ser “el màxim de transparent i de donar totes les explicacions que calguin” respecte a la relació dels membres del govern municipal amb la ciutadania.

Exit mobile version