Barcelona ha retut homenatge a les víctimes dels atemptats del 17-A, avui fa un any. L’acte institucional, que ha arrencat amb ‘El cant dels ocells’ de Pau Casals, ha comptat amb la presència de diverses de les víctimes, a primera fila, així com amb els reis; el president del Govern, Pedro Sánchez; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Quim Torra, entre altres autoritats.

Diversos centenars de persones han ocupat el centre de la plaça per commemorar el primer aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils, que just avui fa un any van causar 16 morts i centenars de ferits, amb un acte conduït per la periodista Gemma Nierga que no ha inclòs parlaments oficials, amb l’objectiu de donar tot el protagonisme a les víctimes dels atacs i els seus familiars.

‘Barcelona, ciutat de pau’, és el lema d’aquesta commemoració, que ha organitzat el consistori barceloní, i hi participen unes 150 víctimes i familiars de 12 països.

TENSA SALUTACIÓ DEL REI A LA PARELLA DE L’EXCONSELLER FORN

Un dels moments més tensos de la jornada ha estat quan el rei Felip VI han arribat amb la reina Letícia a la plaça de Catalunya, i ha saludat a Laura Masvidal, parella de l’exconseller Joaquim Forn, que ha volgut ser present en l’acte en nom del seu marit empresonat.

D’altra banda, quan Felip VI s’acostava al seu lloc acompanyat del president del govern, Pedro Sánchez, i altres autoritats polítiques, com la presidenta del Congrés dels Diputats i el president del Senat, s’han sentit crits de suport entre el públic assistent dient-li “No estàs sol”.

Abans, els familiars de les víctimes presents a l’acte han fet una ofrena foral al mosaic de Joan Miró. Després, també ho han fet les autoritats catalanes.