Banc Sabadell ha sorprès el mercat espanyol en deixar la porta oberta per a una futura venda de la seva filial andorrana. El seu conseller delegat, Jaume Guardiola, ha reconegut que “per a la banca domèstica del Principat, quatre jugadors són molts i, tard o d’hora, arribarà un procés de concentració”.

A més, ha avançat que el banc no contempla entrar en pèrdues en el conjunt del 2020 a pesar que, amb motiu de la crisi del coronavirus, fins a juny hagi registrat un benefici un 73% inferior després d’aprovisionar gairebé 1.100 milions d’euros.

A Andorra, els bancs presents -Crèdit Andorrà, AndbankMorabanc i, en menor quantia, Vall Banc- es dediquen a dues grans activitats, la banca domèstica i la banca internacional.

En el cas de BancSabadell d’Andorra, fundat en el 2000, se centra només en la primera de les activitats, encara que “és el que més ha crescut en els últims anys, amb un flight to quality‘ bastant clar”. El conseller delegat del grup opina que no hi ha buit suficient per a tantes entitats enfocades en la banca domèstica i, per tant, estudiaran com fer valdre la seva filial al Principat.