Un grup de pares ha exposat públicament que cada matí al voltant de les 7.15 hores els nois i les noies esperen a les parades el bus per desplaçar-se als centres educatius, però, en moltes ocasions, no s’atura o bé perquè el conductor passa de llarg o canvia de ruta, deixant-los penjats.

Aquesta situació exposada per l’Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris (ACU) no solament obliga a molts pares a acompanyar als seus fills a l’escola, també genera greus problemes a les persones que han d’anar a treballar i que pateixen la manca de recursos que destina l’empresa de transport.

Un dels motius el trobem en el fet que a partir d’una certa edat els alumnes de les escoles ja no poden agafar el bus escolar i tenen accés a l’autobús lliure, el que col·lapsa el servei.

L’ACU considera que els problemes en el servei del transport públic a Andorra té una incidència notable en la societat. Milers de persones utilitzen aquest servei diàriament per anar a treballar, a l’escola o a comprar.

La mala planificació del nombre d’autobusos disponibles, l’ampliació del servei al matí per anar a la feina, l’augment de les freqüències de pas i un reforç adaptat a les necessitats del transport escolar, són aspectes que l’ACU vol tractar amb els responsables de les empreses de transport i amb l’administració.

Un altre dels punts que preocupen de l’entitat és l’encariment del preu del bitllet. Malgrat que la Companyia Interurbana ho justifica dient que l’increment del preu dels combustibles i els salaris del seu personal ho requereixen, per a l’associació “no deixa de ser sorprenent que el servei perdi qualitat, no s’incrementin les freqüències i tampoc el nombre d’autobusos”.