La petició impulsada la setmana passada per nou entitats del país a la popular plataforma Change.org ha superat  el miler de signatures.

Les associacions i moviments ciutadans involucrats declaren la seva “gran preocupació davant del creixement desmesurat d’Andorra en el context actual en què les conseqüències del canvi climàtic són innegables i proposem a la ciutadania i a les autoritats d’elaborar conjuntament, sense tardar, un model de país basat en un profund respecte al medi ambient i al patrimoni cultural”.

Els promotors volen “un desenvolupament econòmic i social que busqui crear llocs de treball amb salaris dignes, oferir un habitatge a preus raonables, un urbanisme que faci un ús sostenible dels recursos naturals i culturals del país i una política d’inclusió i de llaç social, tal com ho manifesta la Constitució”. I per això demanen que el telefèric del pic de Carroi “no es faci i que així es marqui un punt d’inflexió i s’evidenciï la voluntat real de les nostres autoritats de construir un país sostenible, solidari i serè, un país per a viure i no un país per a vendre”.

Les entitats que impulsen aquesta petició són Ad.hoc; Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient (Apapma), FridaysFor Future, Laika, Velles Cases Andorranes, Andorra Salvatge, Associació per a la Defensa de la Natura (ADN), ExtinctionRebellion Youth Andorra (XRY Andorra) i AD800.