La querella que va presentar el president de la Generalitat, Quim Torra, contra el líder de Ciutadans a Andalusia, Juan Marín, per injúries greus i calúmnies ha estat arxivada pel Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia.

Torra va presentar la denúncia aquest més desembre perquè Marín l’havia titllat de “racista, colpista i covard” des de Twitter. El líder andalús de Cs havia atribuït a Torra expressions insultants contra els andalusos.

Segons ell, Torra havia dit que tenien “un gen menys” i que eren “més dropos”. A més, Marín va recordar l’article on Torra va descriure els castellanoparlants impermeables a la cultura catalana de “bèsties”, i aleshores va titllar-lo de “racista, colpista i covard”.

El Tribunal Superior de Justícia andalús no ha admès a tràmit la querella de Torra contra Marín perquè troba que en aquest cas preval la llibertat d’expressió sobre el dret a l’honor, especialment perquè s’emmarca en una campanya electoral, que descriu com “el moment privilegiat per excel·lència per a la més ampla llibertat d’expressió”.