La sala de premsa del Parlament de Catalunya ha tornat a acollir aquest dilluns una compareixença d’Inés Arrimadas, la líder de Ciutadans, durant la qual s’ha referit a les sessions parlamentàries d’aprovació de les lleis de desconnexió per part de la majoria independentista de la cambra catalana, celebrades ara fa tres anys.

Arrimadas, que aleshores era cap de files de Cs a Catalunya, ha demanat al constitucionalisme que reaccioni davant d’un independentisme que veu “més dividit que mai”. En aquest sentit, ha interpel·lat el PSC i el PP per sumar forces, aparcant les diferències, i oferir “una alternativa” que pugui gestionar la Generalitat.

La líder de Cs, que considera que les sessions parlamentàries del 6 i 7 de setembre del 2017 van ser “l’episodi més lamentable de la història d’aquest Parlament”, ha reivindicat el seu partit com el que es va enfrontar al separatisme aleshores i s’ha preguntat: “Què més ha de passar? Què més han de fer els separatistes perquè no deixem a un costat les nostres diferències?