Els treballs d’instal·lació de les xarxes d’allaus en el corredor d’allaus H4 es reprendran el pròxim dilluns 28 de maig. La DIR Sud-Ouest vol que la intervenció sigui respectuosa amb el medi ambient en què es desenvolupa: un ecologista hi serà present de forma regular per formar el personal de l’obra i garantir el compliment dels compromisos adients respecte a la protecció d’espècies protegides.

Es requerirà heliportatge per transportar equips i treballadors fins a l’H4.  Les condicions meteorològiques extremes (vent i neu) limiten el període d’intervenció. Si la feina no s’ha completat abans de les primeres nevades, es programarà una nova fase a partir de mitjans d’agost del 2019.

El cable Catex, que permet el despreniment d’allaus a l’hivern, ha estat desmuntat. Els treballs programats per al 2018 consistiran en la instal·lació de sis tipus de pantalles en 46 línies, és a dir, 998 metres en total.

El projecte ha estat cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) amb  l’objectiu de reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. La seva ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.