La Valira

Apareixen escrits contra l’UTE adjudicatària de les obres del túnel de Tresponts

En les darreres hores han aparegut diferents pintades i pancartes contra l’UTE adjudicatària de les obres del túnel dels Tresponts (formada per Copcisa i Acciona) en les quals se’ls acusa de “corrupció” i de “màfia” després que l’empresa subcontractada OSSA, encarregada de fer la perforació de les galeries d’evacuació abandonés els treballs.

Els impagaments econòmics han obligat a Ossa (Obras Subterráneas SA) a prendre la decisió definitiva de marxar a principis d’aquesta setmana. El departament de Territori i Sostenibilitat juntament amb l’UTE han de buscar una altra empresa que se’n vulgui fer càrrec dels treballs, amb un deute pendent a l’adjudicatària que se situa entre els dos i els tres milions d’euros.

Tot i que des dels ajuntaments de la Seu i Organyà, els seus alcaldes han volgut desvincular des del primer moment a la Generalitat del conflicte, en considerar a l’UTE i a Ossa com a úniques responsables, el cert és que l’administració catalana té molt a dir en tractar-se d’una infraestructura pública amb diners de tots els contribuents.

Les pintades realitzades just en l’indret de l’obres, en la carretera C-14 a l’altura d’Organyà, estan començant a ser esborrades, tal com es pot observar en les fotografies que s’adjunten.

Exit mobile version