Site icon La Valira

Vives no reuneix el perfil professional demanat per la Generalitat

Foto: Facebook

La Fundació Persona i Valors, l’entitat a la qual el departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat va adjudicar deu places residencials d’acció educativa per a menors al nou centre de la Seu d’Urgell, incompleix els requisits establerts a la Cartera de Serveis Socials de la Generalitat a l’hora de contractar com a directora a la regidora de Serveis Socials, Comunicació i Transparència de l’Ajuntament de la capital alturgelleca, Anna Vives Tarrés (PDECat).

Una cartera de serveis, publicada en forma de decret pel Departament d’Acció Social i Ciutadania al DOG (Diari Oficial de la Generalitat) amb data del 20 d’octubre del 2010, que fixa que el director/a responsable d’un Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) ha de respondre a un perfil professional concret.

En l’apartat dedicat a la Prestació 1.2.1.4.1 (Servei de centre residencial d’acció educativa) diu textualment: “Director/a responsable (professional amb titulació universitària en l’àmbit de les ciències socials), educadors/ores socials, preferentment amb experiència en l’àmbit de la infància i l’adolescència en risc”.

També en les bases específiques per a aquesta convocatòria i en el plec de prescripcions tècniques, que es pot consultar Document de la Generalitat, s’estipula quins són els requisits per optar a ser director/a del CRAE de la Seu d’Urgell.

En la seva biografia publicada a la web del consistori alturgellenc, Vives es presenta com “llicenciada en Filologia catalana per la Universitat de Barcelona; postgrau en Tècniques i mitjans de comunicació, postgrau en Lideratge i governança local, i màster en Direcció de Comunicació”. Per tant, res a veure amb els requisits que la Generalitat demana per accedir a un càrrec per dirigir un centre d’atenció a menors, pel qual hi ha professionals titulats com ara Educadors Socials o Psicòlegs.

Com a responsable del centre del CRAE, Vives ha deixat de percebre des de l’1 de març passat la seva nòmina, a dedicació complerta, del consistori i del CAPAU, per les quals va obtenir uns ingressos l’any 2016 de 38.900 euros, més 5.196,29 euros en concepte de dietes i recuperació de la part extra del 2012.

Així i tot mantindrà les retribucions econòmiques fixades al ple municipal de juny del 2015 en concepte de plusos fixos mensuals com ara assistència als plens o com a presidenta de comissions informatives, entre d’altres, ja que es manté dins de l’equip municipal i, alhora suposadament,  com a directora del Consorci d’Atenció a les Persones (CAPAU).

Exit mobile version