La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha afirmat que “tal com tenim les matemàtiques i les manifestacions públiques, el del PSC és el millor dels pactes”, en referència a l’acord al qual han arribat JxCat i els socialistes per governar la Diputació de Barcelona que hauria de donar la presidència de l’ens a l’alcaldessa de L’Hospitalet, la socialista Núria Marín.

En aquest context, la consellera Chacón ha reconegut la divisió que es viu entre les forces independentistes afirmant que “l’1-O teníem clar que anàvem a fer, perquè, com i quan. Això, ara, no ho tenim. No hi ha unitat i això desconcerta la gent”.

La titular d’Empresa i Coneixement de l’Executiu de Quim Torra, en una entrevista a TV3, ha qualificat de “puristes” l’ANC assegurant que “no té sentit” la campanya de l’entitat que presideix Elisenda Paluzie contra les empreses no independentistes.

En aquest sentit, Chacón ha afirmat que “sempre que parlem de boicots, jo no hi estic d’acord. Perquè no té sentit. Com ho destries una empresa que no és independentista però que els seus principals proveïdors són catalans i per tant hi ha companyies que ho són?”.