El ministre portaveu, Èric Jover, ha anunciat que el govern andorrà treballa en possibles propostes alternatives per a la 27a Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de govern inicialment prevista pel pròxim mes de novembre. Jover ha reconegut que, sens dubte, la pandèmia del coronavirus obligarà a prendre decisions en funció de l’evolució de la crisi.

Per altra banda, el ministre no s’ha atrevit a fixar data d’inici per realitzat els tests d’anticossos a la població perquè encara es troben a la Xina a l’espera de poder ser traslladats al Principat. Tot i això,  ha indicar que ben aviat es presentarà oficialment el protocol d’actuació per portar a terme la iniciativa.

Repunten lleugerament els casos positius

La cap d’àrea de prevenció de la salut, Rosa Vidal, ha explicat que, a hores d’ara, hi ha 723 casos positius de coronavirus acumulats, 377 dels quals continuen actius, 309 recuperats i 37 defuncions.

A l’UCI s’hi mantenen 18 malalts, 12 dels quals amb ventilació mecànica. A planta hospitalària del Meritxell hi ha 33 persones ingressades.

35 pacients es troben a la unitat d’hospitalització del centre sociosanitari del Cedre, de les quals 15 procedeixen del centre geriàtric de Salita.

Vidal ha alertat que tot i que la corba ha començat a baixar des de l’inici de la crisi, hi ha noves infeccions i risc de contagi.