Site icon La Valira

Andorra s’iguala a Catalunya creant el servei de mitjana estada assistencial en pal·liatius i convalescència

El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres la creació a partir del pròxim 1 de maig d’un nou servei de mitjana estada assistencial que cobrirà les persones que necessiten tractaments pal·liatius o de confort o rehabilitacions intensives. Una prestació semblant a la que ofereix des de fa uns anys el sistema públic sanitari català.

El ministre portaveu, Cesar Marquina, ha indicat que es tracta de donar resposta a un servei que es pot donar a centres sociosanitaris per a pacients intermedis entre la seva estada en una residència o un hospital.

Aquest model és semblant al que des de fa anys existent al sistema sanitari català que permet l’atenció continuada de persones amb malalties o processos crònics que presenten diferents nivells de dependència funcional i diversos graus de complexitat clínica i que no poden ser ateses al seu domicili. Uns serveis d’internament que inclouen:

Unitat de mitjana estada-convalescència. Per restablir les funcions o activitats afectades per diferents malalties o problemes de salut. Atén persones grans amb malalties de base que necessiten una recuperació funcional després de patir un procés quirúrgic, mèdic o traumatològic.

Unitat de mitjana estada-cures pal·liatives. Ofereix tractament pal·liatiu i de confort a pacients amb malalties inguaribles en fase avançada i terminal, tant oncològiques com no oncològiques. Els objectius són el control dels símptomes i el suport emocional a la persona malalta i la seva família.

Unitat de mitjana estada polivalent. Poden atendre indistintament pacients convalescents o de cures pal·liatives.

El servei estarà cofinançat per la Caixa Andorra de Seguretat Social (CASS) amb una tarifa de 160 euros i un 90% de reemborsament, com amb les estades hospitalàries.

Exit mobile version