Site icon La Valira

Andorra no reconeix la República Catalana

Concentració a la plaça dels Oms. Foto: Ràdio Seu

El govern d’Andorra ha publicat un breu comunicat en el qual diu que ‘no reconeix’ la República Catalana. L’executiu del Principat s’ha sumat a la línia oficial marcada aquest divendres per la majoria d’estats europeus i ha manifestat que ‘Catalunya continua essent una part integral d’Espanya’ i que la declaració ‘no té efectivitat jurídica’.

En el text, el Govern del país veí i hi ha apel·lat ‘al diàleg com a mecanisme per resoldre la situació, tal com ja ha manifestat en altres ocasions’. Finalment, afirmen que tenen ‘voluntat de continuar mantenint, com fins ara, unes bones relacions bilaterals amb Espanya i unes bones relacions de veïnatge amb Catalunya’.

D’altra banda, un miler de persones s’han concentrat aquesta tarda a la plaça dels Oms, davant de l’Ajuntament de la Seu, per manifestar el seu suport a la resolució del Parlament de Catalunya a favor de la independència. Els concentrats han aprofitat l’acte per demanar la llibertat dels presidents d’Òmnium Cultural i l’ACN, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, empresonats per un presumpte delicte de sedició.

Exit mobile version