La companyia de transport ALSA ha començat a comercialitzar des de primers d’aquest any els nous abonaments de 20 viatges per a diferents trajectes dins de l’Alt Urgell i la Cerdanya. D’aquesta manera l’empresa ha decidit tirar enrere davant les queixes rebudes per part de molts usuaris i la denúncia presentada pel principal grup de l’oposició a l’ajuntament de la capital alturgellenca, Compromís X La Seu.

En les darreres setmanes els passatgers només podien adquirir els bitllets senzills fins a l’entrada en funcionament de les noves targetes plastificades que tenen una validessa de 180 dies des de la primera validació.

Per altra banda, la concessionària s’ha compromès, després de les queixes exposades per molts usuaris a través de LA VALIRA, a incrementar el nombre de places durant els dies que es detecti una demanda elevada de viatges entre Barcelona i la Seu d’Urgell i, alhora, que els passatgers accedeixin als autobusos per ordre d’arribada, i que no es prioritzi la pujada a aquells que tenen bitllets senzills en detriment dels que disposen d’abonaments.