Site icon La Valira

Alerta de CCOO sobre la seguretat viària per la manca de mossos i la precarietat

El sindicat CCOO ha denunciat que la manca d’agents dels Mossos d’Esquadra i de mitjans destinats al trànsit compromet la seguretat viària a Catalunya. Segons difon en un comunicat aquest dimarts, la quantitat de víctimes mortals a les carreteres catalanes ha tornat a xifres d’inicis de la dècada dels 2000.

En aquest sentit, el sindicat destaca que 57 persones han mort a les carreteres catalanes enguany durant les 24 hores immediatament posteriors a un accident, i que després d’aquestes primeres 24 hores ja no es comptabilitzen com a víctimes de trànsit. Segons els càlculs de CCOO, calen 600 agents a les carreteres catalanes.

La sectorial de CCOO als Mossos reclama solucions immediates i la destitució de la cúpula de trànsit, una especialitat on denuncia que la precarietat i la manca d’inversió fa insostenible el servei que els agents hi han de prestar.

L’alerta de CCOO arriba després que els principals sindicats del cos policial català, USPAC i SAP-Fepol, també alertessin de la minva d’efectius dedicats al trànsit i de l’envelliment de la plantilla, després d’haver evitat el tancament de sis sectors de trànsit que havia previst la cúpula dels Mossos.

A finals d’aquest mes d’abril, USPAC ha adreçat un escrit a la direcció general del cos per reclamar una solució urgent que incrementés els efectius i renovés la plantilla. Entre les mesures demanades per aquest sindicat hi havia un concurs que convoqués més places, i no un oferiment provisional, que considera “un nyap”.

En la mateixa línia, SAP-Fepol ha denunciat una “situació límit” i ha reclamat al Departament d’Interior i la direcció general dels Mossos més especialistes  o, almenys, com a alternativa, un oferiment massiu obert per poder reforçar amb més efectius la seguretat de la xarxa viària.

Exit mobile version