El risc de rebrot de coronavirus a la Cerdanya i l’Alt Urgell és força preocupant. Així mentre a la comarca ceretana el valor se situa en els 569,05 a l’alturgellenca els índexs continuen creixent fins al 161,35 (en les darreres hores era de 152,36), segons les dades facilitades aquest dilluns pel departament de Salut de la Generalitat.

En el cas de la Seu l’estadística suma 30 casos de coronavirus confirmats per PCR i dues persones ingressades a la Fundació Sant Hospital per necessitar tractament hospitalari. A aquesta dada s’hi afegeix el fet que la taxa de reproducció del virus a set dies, coneguda com a Rho7, ha augmentat aquesta setmana fins a situar-se a 1,10. La mitjana d’edat dels afectats és de 50 anys i un 60% són dones.

A la Cerdanya els casos actius se situen en els 78, amb cinc ingressats i un índex actual de rebrot de 569,05; a l’Aran hi ha 13 persones diagnosticades i dues hospitalitzades; 14 al Pallars Jussà i set al Pallars Sobirà.

Cal destacar també el primer positiu diagnosticat per coronavirus que es dóna a l’Alta Ribagorça (un home de 31 anys) que, des de l’inici de la pandèmia no va registrar cap cas.

Augmenten els ingressos hospitalaris a Andorra

L’hospital de Meritxell ha incrementat a sis el nombre d’ingressats afectats per la Covid-19 aquest cap de setmana amb dos nous pacients en les últimes hores. Tots els malalts contagiats per coronavirus es troben a planta i cap a l’UCI.