Site icon La Valira

Alemanya declara a Espanya, Portugal i Andorra com països “d’alt risc” per l’epidèmia

Alemanya ha declarat per primera vegada una vintena de països, entre ells Espanya, Portugal i Andorra, com a regions “d’alt risc” davant l’elevat perill de contagi amb el coronavirus per les seves altes taxes d’infecció. Fins ara el ministeri federal d’Exteriors i l’Institut Robert Koch (RKI) elaboraven i actualitzaven permanentment una llista de països de risc, que ara s’ha vist ampliada amb un registre d’estats d’alt risc.

A partir d’aquest diumenge els qui viatgin a Alemanya des dels països d’alt risc hauran de complir amb normes més severes per  entrar al país. El govern alemany ha establert tres categories per a la procedència dels viatgers que vulguin entrar al país: regions de risc normals, regions d’alt risc o alta incidència i regions amb variants del virus. En aquesta última categoria es troben fins ara Gran Bretanya, Irlanda, Sud-àfrica i el Brasil.

Les regions d’alta incidència o alt risc són aquelles amb unes taxes d’infecció apreciablement superiors a les d’Alemanya. Generalment aquelles que superen els 200 nous casos per cada 100.000 habitants en el termini d’una setmana.

Però també altres països o regions amb taxes inferiors d’infecció poden veure’s inclosos en la llista si les seves circumstàncies infeccioses són considerades d’alt risc pel RKI. A més d’Espanya, Portugal, Andorra, els Estats Units i la veïna República Txeca, Alemanya ha inclòs en aquest registre d’estats perillosos a Albània, Bolívia, Bòsnia i Hercegovina, Colòmbia, Unió dels Emirats Àrabs, Eslovènia, Estònia, l’Iran, Israel i els territoris palestins, Kosovo, Letònia, Líban, Lituània, Mèxic, Montenegro, Macedònia del Nord, Panamà i Sèrbia.

Exit mobile version