Site icon La Valira

Albert Batalla, l’alcalde millor pagat com a diputat de l’Alt Pirineu i Aran l’any 2017

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla (PDECat) ha estat el polític de l’Alt Pirineu i Aran  que més ingressos econòmics públics va rebre durant el 2017. Això sí, el seu sou ho va percebre en qualitat de diputat al Parlament de Catalunya fins a finals de l’any passat i no com a batlle, ja que hi va renunciar al salari com a president de la corporació municipal.

Tot i que el portal de transparència del web de l’ajuntament de la capital de l’Alt Urgell continua en blanc i sense facilitar la informació sobre les retribucions de l’alcalde i els càrrecs electes (incomplint les lleis que en aquest àmbit van aprovar el Congrés dels Diputats i el Parlament de Catalunya) per conèixer els ingressos de Batalla cal consultar les xifres a la mateixa pàgina de la cambra catalana del 2016, ja que el neoconvergent no és diputat en l’actual legislatura.

Batalla va cobrar 59.057 euros de diner públic com a parlamentari durant aquell any. A més, va percebre altres 28.002 euros, lliures d’impostos, d’indemnització per cobrir les despeses de desplaçament des del seu lloc de residència habitual a l’edifici de la cambra autonòmica a Barcelona. En nombres rodons, uns 87.000 euros en un any.

Segons les dades facilitades aquest divendres pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, els guanys salarials percebudes per Batalla com a diputat, serien comparables als ingressos dels alcaldes de Girona i Lleida (68.498,81 euros i 70.092,82 euros respectivament).

Pel que fa a altres municipis de l’Alt Pirineu i Aran, cal destacar les percepcions econòmiques, amb dedicació exclusiva, dels batlles de Vielha i Aran (40,999,98 euros), la Pobla de Segur (32.481,41 euros) i el de Montferrer i Castellbó (22.719 euros).

En situació de dedicació parcial destaquen els presidents de les corporacions municipals d’Oliana (30.000,18 euros), Bellver de Cerdanya (28.000 euros), Coll de Nargó (13.129,32 euros) i Organyà (12.956,06 euros).

Altres capitals de comarca d’aquesta àrea geogràfica no han facilitat les dades a l’ISPA (Espai Salarial dels Llocs de l’Administració), depenen dels Ministeris d’Hisenda i Funció Pública. Una informació que pot ser consultada directament a través del web del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública.

Exit mobile version